čtvrtek 22. prosince 2016

Vánoční projev 2016



Vážení lidé dobré vůle, nyní oslavujeme vánoční období 2016, které se zdá býti na první pohled bezstarostným, pestrým a ozdobným, ale pohleďme na dnešní uspěchanou a nebezpečnou dobu, v níž půjčky a úvěry na dárky beztrestně frčí!

Již uvedené neštěstí dlouhodobě pozoruji v našem národě, neboť mnoho občanů často končívá v exekucích! Lidé touží udělat svým dětem radost, intenzivně nakupují, českou ekonomiku roztáčejí, a to úplně na dluh!



Marně tak dohánějí západ, neboť se naše republika nachází v dosti nevýhodné pozici a postavení, navíc má zbytečně „svázané ruce,“ což škodí národnímu rozvoji, ať už morálnímu, či hospodářskému!


Jsem toho názoru, že dluhy všemožných typů znamenají otroctví a nesvobodu! Česká společnost se tedy pohybuje v lichvářském prostředí, i když jsme členy Evropské unie!


V dnešní době chybí opravdová symbolika Vánoc duchovního, anebo filozofického rozměru a nálady. Právě tradiční, morální a kulturní princip třeba vnést do povědomí našeho národa i okolního světa.


Vždycky jsem toužil po spravedlivé národní i mezinárodní době, která by do lidských myslí a životů vnesla vytouženou a splněnou naději. Kéž by se uvedená touha vyplnila, aby mohl československý národ svobodně dýchat a žít.

 
S přáním nádherných, báječných a požehnaných Vánoc 2016.
 
Václav Kovalčík

Žádné komentáře:

Okomentovat