sobota 19. listopadu 2022

Věříme si čím dál míň!

Věříme si čím dál míň! Řeč je o různých podvodech, které se bohužel tváří jako pomoc potřebným, pomoc ze zajetí, anebo ohledně vážné choroby atd. Tyto nástrahy pro uživatele internetu přicházejí z domova i okolního světa.


Dále přicházejí podvodné nabídky na rychlé zbohatnutí, na sexuální orgie, až se chce člověku, jenž čte nadpisy spamů, zvracet! K čemu je tedy internet? Jen k tomuto zlu ve světě? Na různých seznamkách častý podvod, jenž není vůbec trestán! 


Pachatelům jde o bezpracně vydělané peníze, zesměšnit a vydírat své oběti. Také jsou na internetu ziskuchtiví predátoři a predátorky. Mnoho majetků českých občanů, kteří naletěli, bylo totiž "nenávratně" posláno do černých děr ciziny!


A tak se naše důvěra též k sobě samým rovnou vytrácí a vytrácí. Bohužel současné zlo nemůže být postihováno současným režimem, který je stále bezzubý. 


Mnoho zničených životů kvůli nenaplněné lásce, mnoho podvedených, až je mi smutno, když se jim např. čtenáři diskusí na Novinkách a dalších portálech přímo vysmívají, až to není vůbec pěkné. 


Někde současný systém selhal, když se problém rozebírá jen na jedné straně, a to být internetově gramotný, ale kde je ten další jev, aby byli pachatelé kybernetických podvodů skutečně potrestáni a odsouzeni?


Věřili bychom si čím dál víc, pokud by vládlo skutečné právo společně se spravedlností, též vymahatelnost práva, kvalitních zákonů, aby se zločinné podvody už víckrát neopakovaly.


Václav Kovalčík, Zlín

Žádné komentáře:

Okomentovat