pondělí 10. dubna 2023

Nechtějme naše životy a osudy otrávit a pohřbít haty a hatováním!

Situace v našem státě jest horší a horší ohledně rapidního zadlužování České republiky, pokřivených mezilidských a partnerských vztahů, též ohledně pokřivených diskusí ve virtuálním světě, kde vládnou bohužel pochybné profily a nenávistní hateři, kteří beztrestně napadají a ponižují lidi s odlišnými názory!


Dovolím si napsat a říci, že kvůli situaci, kterou zaseli hateři svými dennodenními haty, jest naše republika epigeneticky, profesně, sociálně a zdravotně zubožená!


Již od školství se bohužel učí, že to, co trápí a pálí ostatní bližní kolem tebe, prostě nehas! 


Tenhle lhostejný postoj a přístup jest špatností, kde se více zvyšuje strach ze zesměšnění, šikany a ponižování. Pak se to přenáší do pracovních vztahů. 


Bezdůvodné zaklekávání nemorální a materiální jest bohužel normou minulou i současnou.


K tomu připočítám pro-válečnou rétoriku politiků a diskusních haterů, kteří vytvářejí špatnou atmosféru v rodinách a mezilidských vztazích.


Lépe jsou ovšem na tom státy, jež řeší tyhle závažné problémy a okolnosti intenzivně. Dalo by se říci, že jsou šťastné.


Dnes není v naší zemi in ctnostné a čestné chování. Bohužel jest reálný a virtuální svět zaplevelený hatery, kteří nemají co na práci, jen ponižují lidi s opačným názorem.


Současné vládní strany, jež jsou víc a víc u moci, vyvíjejí štvavou válečnou kampaň. Mám na to svůj názor, neboť jsem ve svých článcích varoval, že náš stát i slušní občané "ostrouhají" již zmíněnou diktaturou, která se schovává za demokracií.


Samá faleš a přetvářka s válečnou rétorikou zubožují naši vlast! Proč se náš národ nemůže mezinárodně domluvit na výhodách a inovacích z východu a západu? 


Proč náš stát podporuje zločiny v ulicích, dokonce sype peníze problémovým? Proč náš stát bezhlavě nakupuje "armádní šrot?"


Vážení občané, nechci tady zánik naší republiky i světa, chci morálně a konstruktivně v duchu lásky a přátelství žít, též tvořit opravdové hodnoty a šířit osvětu. 


Bohužel šíření osvěty se na internetu i v mezilidských vztazích hatuje. 


Dále mám obavy, když se ještě umělá inteligence dostane do špatných rukou a špatných charakterů. 


Je to jako s Golemem, který vyvíjí nějakou činnost na objednávku toho, kdož do něj vloží posvátný šém. 


Záchranou našeho státu jest naše hrdost, konstruktivní jednání v rodinných a mezilidských vztazích, a to bez hatování v reálném i virtuálním světě. 


Nechtějme přece naše životy a osudy otrávit a pohřbít haty a hatováním! Totéž poučení by mělo platit pro stát jako celek i okolní státy.


Václav Kovalčík, Zlín

Žádné komentáře:

Okomentovat