pátek 28. srpna 2015

Můj zamilovaný sen



Ze své „bývalé“ základní školy odjíždím k velkým mostům. Objevuji poblíž Sál království patřící Svědkům Jehovovým. Jako návštěvník se zúčastňuji velmi zajímavého obřadu. Zpívají se poutavé písně, i když je vlastně neznám. Kázání je rovněž na úrovni, ale křesťanská víra mi nedovolí dále zde setrvávat. A tak se postupně vzdaluji a mizím z objektu pryč.

Náhle potkávám jednu slečnu, kterou se mi podaří sbalit. Nabízím jí, že by mohla navštívit mou domácnost, a tak kývne na mou nabídku. Jedeme tramvají do městského centra, poté procházíme obchodní čtvrtí, historickým náměstím, přecházíme přes říční most a míříme do kopce, kde je nově zrekonstruovaný dům, v němž bydlíme. V sousedství je však objekt patřící rovněž Svědkům Jehovovým.

Nebojím se problémů, jsme do sebe zamilovaní, i když máme odlišnou víru. Mí rodiče tenhle vztah vítají, ale její rodiče ji nejspíš odepíšou se svou jehovistickou obcí. Slečna bydlí u nás, máme se vskutku rádi.

Jen členové Jehovistů chtějí zabránit naší svatbě. Dělají nám různé naschvály, jsou agresivní, dokonce voláme na ně policii. Nakonec přicházejí v klidném a mírovém stavu. Oznamují nám, že mou partnerku jejich rada starších navěky vylučuje a odepisuje, ať si konečně dělá, co uzná za vhodné!
 
Václav Kovalčík

Žádné komentáře:

Okomentovat