středa 6. dubna 2016

Můj zastávkový sen



Ocitám se v předvečeru válečném. Panuje hrozné sucho, a já jsem na chaloupce, která pamatuje bohatou i chudobnou minulost. Jdu prašnou cestou do města, abych nakoupil nějaké ty potraviny, neboť se blíží nevyhnutelný válečný konflikt ve střední Evropě. Se svou rodinou i přáteli si užívám poslední zbytky svobody. V dřevěné chaloupce trávíme většinu času.

Ještě jsme zásobováni potravinami, ale máme to za pár – viz obavy, že nám jednoho dne dojdou zásoby. A tak putujeme prašnou olovnatou cestou do úplného neznáma. Snad do Ameriky, která se z neznámého důvodu přibližuje k nám.

Právě nacházíme bílou zastávku, kde možná prožijeme poslední noc. Zdá se mi sen o matce, jež pravidelně navštěvuje zahrádkářský svaz. Zde představuje svůj soutěžní projekt, jenž bohužel obdržel tři body z deseti, přesto bere sportovně uvedený tragický výsledek – odvážná to žena. Panuje však skvělá nálada v onom svazu, jenže se znenadání vynořují jezdící schody směřující do záhadného temného podsvětí, z něhož není návratu!
 
Václav Kovalčík

Žádné komentáře:

Okomentovat