úterý 28. prosince 2021

Můj nezvolený sen

Anotace: "O mém nedávném snu, který se mi zdál. Týká se možná budoucí prosperity Ostravy a naší republiky, a to výskytem nekonečného výběru životních cest, zázemí, možností, oborů, technologií a inovací."


Ostrava se opět zbavila chudoby, žije v prosperitě a blahobytu, dokonce zdejší železárny připomínají žhavá slunce všemožných vědeckých objevů a inovací, takže místní již dávno netrpí krizemi hospodářskými, energetickými, zdravotními a bytovými. K tomu rozmanitá zeleň kontrastuje s nádhernými stavbami a obydlími. 

Ocitám se v jednom moderním krytém bazénu, zároveň si prohlížím tlustý katalog všemožných vysokoškolských oborů. Listuji, listuji, pořád nacházím jejich velmi inovativní a kreativní názvy. Nevím si tedy rady, do čeho jít. Všude samá nabídka, bohatý výběr a luxus. Veterinární fakulta připadá jako úvodní úvaha, ale ty ostatní profese - na ně by stačilo možná několik mých životů, abych to absolvoval.

A tak jsem úplně bezradný, neboť neznám svou budoucnost, ani budoucí kariéru i mezilidské vztahy. Ležím na okraji bazénu, usínám, příručka z mé ruky padá do vody až na jeho dno. 

Václav Kovalčík, Zlín  

Žádné komentáře:

Okomentovat