neděle 5. února 2023

Rozmanitá spektra vesmírných dimenzí v číselných oborech nekonečna

Rozmanitá patra (spektra) četných dimenzí ve vesmíru a vesmírech zasahují snad do dimenzí reálných čísel, přirozených, racionálních, iracionálních, komplexních a dalších typů. 


Myslím si, že dimenze může býti též za desetinnou čárkou, ve zlomcích, periodách atd. Tzn., že může býti (ne)úplná, možná pro nás nedostupná, když se náš svět soustřeďuje v zatím omezeném počtu dimenzí.


Myslím si též, že právě nekonečný rozměr dimenzí jest zároveň podstatou dimenzí vesmírů. Funguje to možná jako dějiny, patra domovních bytů, kde se obyvatelé a bytosti zároveň neznají, anebo znají, anebo se nechtějí vůbec raději znát. 


Možná se touží přece jen vzájemně poznat, ale z nějakého důvodu to zatím nejde. Právě nekonečný počet dimenzí jest podstatou existence (nad)přirozených bytostí, též světů, neznámých - dosud nepoznaných fyzikálních zákonitostí.


Třeba existuje cestování časem, boj mezi dobrem a zlem. Věřím, že dimenze mohou být zároveň kladné a záporné. Možná se to podobá rozmanitému rautu, z něhož si vybíráme, co nám chutná, či nechutná, anebo jsme překvapeni neznámými (exotickými) lahůdkami dosud neprozkoumanými.


Třeba je mezi dimenzemi nekonečných charakterů nějaká přátelská spojitost, anebo rivalita, jindy jsou to jiné světy, které nám možná říkají, dávají najevo, abychom si vskutku raději vážili těch dimenzí, které bezpečně známe.


Václav Kovalčík, Zlín

Žádné komentáře:

Okomentovat