pátek 17. července 2015

Nadpřirozené jevy v lidském životě



V médiích jsem zhlédl pořady, které jsou o vymítání démonů, zápasu dobra a zla, přítomnosti duchů na místech, kde se např. stala nějaká křivda. „Západní“ lékařství ne a ne přijmout nadpřirozené problémy lidí, kdežto jižní a východní civilizace přijímají uvedenou problematiku daleko otevřeněji a vážněji. 

Také církev Kristova má své poslání v této nebezpečné tematice. Současná věda nesmí být skeptická a lhostejná, co se týče nadpřirozených jevů, právě naopak. Tam, kde naše možnosti končí, začíná něco nového a tajemného, i když křesťanství zastává názor, že si s tím nemá obyčejný člověk zahrávat.

Vymítání démonů je i pro katolického kněze nebezpečným zaměstnáním, jež se může kdykoliv zvrtnout v expanzi zla do blízkých lidí a okolí. Zlé síly často vyhledávají slabiny svých obětí a vymítačů! Oběti hovoří často tajemnými a zapomenutými (mrtvými) jazyky.

Často je vyslovena otázka: Kdo za to může? Oběti rozhodně ne, nýbrž expandující zlé síly do lidských těl a duší, což vlastně vyvracuje vinu hříšného člověka jako samotného. Tenhle pohled je průkopnický ve světě náboženské víry, ale nesmíme jej zneužívat v každodenním (praktickém) životě.  Tam, kde nepomáhá věda, by měla pomoci víra, aby lidské duše nebyly v zajetí démonů zla.
 
Václav Kovalčík

Žádné komentáře:

Okomentovat